Wij zijn Pedro-Boat

Geschiedenis

Al sinds 1973 bouwt Pedro-Boat motorjachten van hoge kwaliteit. In 1973 begon een kleine werf met de bouw en verkoop van stalen motorjachten vanuit Tripscompagnie en de Groeve in de provincie Groningen. Aan het Zuidlaardermeer groeide onder de naam Pedro een bedrijf uit tot een bekende naam in de pleziervaart.

In 1976 verhuisde Pedro-Boat naar de huidige locatie aan de W.A. Scholtenweg in Zuidbroek. Aanvankelijk besteedde de werf nog onderdelen van de constructie uit, maar gaandeweg werden steeds meer werkzaamheden door eigen vakmensen uitgevoerd.

Op dit moment wordt bijna de volledige bouw van een Pedro jacht op de eigen werf verzorgd. Daarnaast zijn de bouwactiviteiten uitgebreid met diensten als boottransport, winterstalling, jachtmakelaardij, onderhoud en refit, waarmee Pedro-Boat een allround werf is geworden.

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste en meest toonaangevende werven voor motorjachten tot 15 meter binnen Europa. Sinds de oprichting heeft de werf meer dan 1.700 jachten afgeleverd in binnen- en buitenland en wordt ze vertegenwoordigd in verschillende Europese landen.

In 2012 is Pedro overgedragen aan een nieuw team. De dagelijkse leiding en het management worden nu uitgevoerd door de tweede generatie van der Velde’s. Het familiebedrijf biedt werkgelegenheid aan ongeveer twintig werknemers.